affiliate website maken videos

Dit is hoe je geld verdient met een affiliate website maken

Passief geld verdienen door een affiliate website te maken klinkt natuurlijk erg mooi, maar is het wel zo eenvoudig? Bovendien, hoe word je winstgevend met een affiliate website maken? Leer het met behulp van dit artikel!

Wat houdt affiliate marketing in?

Je verdient geld met affiliate marketing door het promoten van producten op je eigen website. Dit promoten kan door middel van tekst-links, afbeeldingen of video.

Als affiliate marketeer is je grootste inkomstenbron de commissie die je ontvangt bij verkopen via jouw links. Echter zijn er ook andere manieren waarop je inkomsten kunt genereren door een affiliate website te maken. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties laten zien op je website in ruil voor extra inkomsten.

Veruit de moeilijkste opgave bij het maken van een affiliate website is om een platform met voldoende bezoek te creëren. Gelukkig maakt de volgende uitleg het wat eenvoudiger.

Een winstgevende affiliate website maken doe je zo

1. Een niche bepalen

Allereerst kies je een niche waar je een affiliate website over gaat maken. Dit kan van alles zijn: van hondenverzorging tot beauty en van kamerplanten tot meubels.

Het is van groot belang voor het succes van je affiliate website dat je de juiste niche kiest. Baseer daarom de keuze voor je niche op de volgende punten:

  • Kies een onderwerp met potentie: voordat je een niche kiest doe je onderzoek naar de concurrentie. Je analyseert de bestaande sites over jouw mogelijke onderwerp en bepaalt of jij een andere insteek kunt kiezen.
  • Kies voor interesses: Je zult erg veel tijd besteden aan het onderzoek doen en schrijven over je gekozen niche. Kies daarom voor een onderwerp dat je interesseert en waar je zelf ook graag meer over wilt leren.
  • Wees voorzichtig met onderwerpen rondom o.a. gezondheid en financiën: Google heeft aangegeven dat websites over gezondheid en financiën extra gecontroleerd worden op autoriteit en betrouwbaarheid. Wees er daarom zeker van dat je goed beslagen ten ijs komt.

2. De domeinnaam bedenken en hosting regelen

Daarna is het tijd om je domeinnaam te kiezen en na te denken over je webhosting.

Wat betreft de domeinnaam is het belangrijk om een pakkende domeinnaam te kiezen die zo kort mogelijk is.

Vanuit SEO geredeneerd, kan het slim zijn om een combinatiewoord te kiezen zoals “kamerplantenkenner.com” of “vissenspecialist.nl”.

Vervolgens is het tijd om je webhosting te kiezen. Webhosting is de serverruimte op het internet waar je website staat. Je huurt deze ruimte van een webhosting partij. Gelukkig zijn er tal van goedkope webhosting partijen zoals Versio met verschillende mogelijkheden.

3. Affiliate website bouwen

Bij een affiliate website maken hoort natuurlijk het bouwen en designen van je affiliate website. Op het eerste oog zou je denken dat hier erg veel tijd in gaat zitten, maar met behulp van een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress is dit eenvoudiger dan ooit.

In veel gevallen is het zelfs mogelijk om via je webhosting-partij WordPress te downloaden en direct te koppelen aan je site.

Een belangrijke keuze die je moet maken tijdens het maken van je affiliate website is het kiezen van een WordPress thema. Ondanks dat er tal van prachtige WordPress thema’s te vinden zijn, is het voor een affiliate website met informerende artikelen beter om een overzichtelijk en simpel thema te kiezen.

Verder kun je ook de keuze maken om voor een betaald thema te kiezen. Deze thema’s zijn vaak geoptimaliseerd voor website-snelheid en vindbaarheid in Google.

4. Content maken

Uiteindelijk zul je ook daadwerkelijk moeten gaan schrijven (of video’s maken) om zo content te creëren voor je affiliate website.

Bij een affiliate website maken, zul je veruit het meeste tijd kwijt zijn aan het schrijven van artikelen of het maken van content.

Vooral als beginner is het van groot belang om goede onderwerpen te kiezen om over te schrijven. Je vindt goede onderwerpen door gericht onderzoek te doen naar keywords.

Let bij het beoordelen van keywords op de volgende eigenschappen:

  • Het keyword heeft genoeg zoekvolume.
  • Er is weinig concurrentie, of de top 10 zoekresultaten in Google hebben weinig autoriteit of zijn te verbeteren wat betreft content.

Verder creëer je bij het schrijven van artikelen een duidelijke structuur met een intro, de hoofdvraag, subkopjes en eventueel een conclusie.

5. Producten promoten

Tot slot is het tijd om daadwerkelijk producten of diensten te promoten en daadwerkelijk geld te verdienen met affiliate marketing.

Er zijn twee manieren hoe je partners vindt om producten te promoten:

  • Affiliate netwerken: Affiliate netwerken zijn derde partijen die adverteerders en publishers met elkaar verbinden. Dit resulteert in een hele hoop verschillende producten die je kunt promoten na aanmelding bij een affiliate netwerk.
  • Direct via de verkoper: De tweede optie is om een verkoper direct te benaderen via e-mail of telefoon en aan te bieden om producten te promoten. Vaak staan verkopers hier wel voor open, mits je een professionele affiliate website hebt.

De 3 valkuilen bij affiliate marketing

1. Onderschatting

Het verraderlijke van affiliate marketing is dat het vaak wordt aangeschreven als een passieve manier van geld verdienen. Dit is het ook wel, maar dan wel pas nadat je tientallen relevante artikelen online hebt staan.

Een affiliate website maken kost daarom veel meer tijd en energie dan het op voorhand lijkt, zeker in de beginfase.

2. Veel content creëren

Een hoop beginners die een affiliate website maken hebben het idee dat ze een groot deel van hun tijd kwijt zullen zijn aan het bouwen van de website. Echter, in de realiteit is dit helemaal niet het geval. Als affiliate marketeer ben je 90% van je tijd kwijt aan het creëren van content, ofwel het schrijven van artikel of opnemen van videos.

3. Geduld

Als laatste is het zo dat het maanden duurt voordat Google je artikelen überhaupt toont in de zoekresultaten. Daarna duurt het een tijd voordat je hoger rankt. Dit betekent dat je zeker in het eerste half jaar tot jaar weinig resultaat ziet van al je inspanningen. Een affiliate website maken vergt dus veel geduld.

3 tips om succes te behalen met een affiliate website

1. Google Analytics

Installeer Google Analytics om data over je website in te zien en erachter te komen wat voor soort artikelen het wel of niet goed doen.

2. Maak je artikelen visueel aantrekkelijk

Gebruik  afbeeldingen, maak belangrijke stukjes tekst dikgedrukt en maak gebruik van veel witregels om grote lappen tekst te voorkomen.

3. Gebruik voldoende keywords

Een goed artikel schrijven is één ding, maar gevonden worden op Google is een heel andere tak van sport. Verwerk daarom vaak je gekozen keyword in je artikelen. Mijn vuistregel: probeer voor elke 100 woorden een tot twee keer het focus keyword te gebruiken.

Gebruik daarnaast ondersteunende zoekwoorden en link artikelen met elkaar zodat ze nog beter vindbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *